Workshops – De kunst van de dialoog

In gesprek met ervaringsdeskundige jongeren uit de pleegzorg

Met de Q4C kwaliteitsstandaarden (http://www.q4c.nl/wat-is-q4c/standaarden) als rode draad gaan de ervaringsdeskundigen van JongWijs over hun eigen pleegzorgervaringen vertellen. 2 Ervaringsdeskundigen begeleiden de workshop op een interactieve manier. Er zullen, indien mogelijk, nog 2 of 3 andere ervaringsdeskundige jongeren meedoen met de workshop en alle deelnemers worden op een actieve manier betrokken. Het doel is een brug te vormen, waarmee een verbinding tussen de belevingswereld van pleegjongeren en professionals gemaakt kan worden.

picaTijdens de workshop komt de stem van het pleegkind en biologische kinderen van pleegouders aan het woord. Het perspectief vanuit hun eigen ervaring komt op tafel. Wat gaat er mis, wat gaat er goed en moet vooral zo blijven, wat kan echt anders en adviezen vanuit eigen ervaring worden besproken. Samen met de deelnemers gaat JongWijs in gesprek over de tips en tops vóór, tijdens en ná de pleegzorg. Tijdens het luisteren en vragen in openheid, zonder aannames komen thema’s aan bod, zoals vertrouwen, belang van eigen kracht en hoe doe je dat, hoe maak en houd je contact met pleegkinderen en -jongeren, hoe zorg je voor een ontspannen gezinsplaatsing, hoe behoud je die gezinsplaatsing comfortabel voor het hele pleeggezin en meer.

JongWijs is toegewijd het pleegzorgwerkveld ervaringsdeskundig advies te geven bij beroepsethiek en dilemma’s én het werk van professionals leuker te maken; meer succesvolle matches, minder verplaatsingen, meer verdieping en écht contact. Resultaat: ondanks de situatie, meer blijde gezichten van pleegkinderen en -jongeren, biologische kinderen van pleegouders, pleegfamilies, biologische families en professionals.

Wil je uit eerste hand weten hoe de ervaringsdeskundigen van JongWijs de hulpverlening hebben ervaren tijdens hun pleegzorgtijd, welke dilemma’s zij tegenkwamen en met hen daarover in gesprek gaan?

Deze workshop levert mogelijk punten op bij SKJ in de vrije ruimte. De workshops zijn mede mogelijk gemaakt zijn door Stichting Kinderpostzegels, Defence 4 children en  stichting Alexander.

Aanmelden of meer info?
Vul hieronder uw gegevens in:

Uw naam

Uw e-mailadres

Voorkeur data

Opmerkingen