Wie we zijn & wat we doen

Wij gaan door tot we niet meer nodig zijn! Da’s fijn.. maareh, wie is ‘wij’?

Wie we zijn
JongWijs is een netwerk van jongeren en jongvolwassenen met ervaring in een pleeggezin, gezinshuis of jeugdzorgboerderij. Dat zijn dus ook de kinderen van pleeg- en gezinshuisouders! Op dit moment zijn we een enthousiaste club ervaringsdeskundigen van 18 tot 30 jaar oud.

Wat we doen
We vormen een landelijk netwerk van jongeren die met elkaar ervaringen delen & projecten opzetten. Ook geven we gevraagd en ongevraagd advies aan professionals, (jeugd-)zorgorganisaties en beleidsmakers in de zorg voor jeugd. Als ervaringsdeskundigen in de jeugdzorg zijn wij JongWijzers van mening dat we écht iets kunnen toevoegen aan de zorg voor jeugd. Wij vinden het belangrijk dat pleegjongeren hun ervaringen kunnen delen en met elkaar een netwerk vormen als basis om op terug te vallen.

Wij geven workshops aan toekomstige hulpverleners; studenten Social Work. Uitwisseling en contact maken staan hierin centraal. Er zijn ook plannen in ontwikkeling om trainingen & workshops aan te bieden voor jongeren gericht op empowerment en participatie. In diverse inspiratiesessies komt de uitwisseling van ervaringskennis met professionals en beleidsmedewerkers terug. Informatie hierover vindt je bij onze lopende projecten

Kortom: de stem van kinderen, jongeren en jongvolwassenen wordt nog steeds onvoldoende gehoord. Daarin willen wij verandering brengen! Lees meer over hoe we dit doen in onze updates. Als je benieuwd bent naar hoe JongWijs is ontstaan, lees dan hoe het begon.

DSC06914-edit

 

 

 

 

 

 

Groepsfoto feb 2016