Website 18wijzer online!

Na een aantal jaar hard werken is dan toch ons eerste echte project afgrond! En we zijn er trots op. De website 18wijzer.nl staat sinds vorige maand online. 

18wijzer.nl logo kopie

JongWijs heeft vanaf het begin al de wens uitgesproken om een project te doen rond het thema 18+. Dit omdat bijna alle JongWijzers wel ervaring hebben met het gat dat er valt nadat pleeg- en jeugdzorg jongeren 18 jaar worden. Het begon met een idee om een boek te maken met allemaal handige en nuttige informatie voor jongeren die de pleeg-en jeugdzorg verlaten. Maar omdat informatie nogal kan veranderen door de loop der jaren kwam het idee om een website te maken om zo ook te zorgen dat we het up to date konden houden.

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het opstellen van een projectplan zodat we geld konden aanvragen om de website te gaan maken. Kinderpostzegels heeft ons projectplan geaccepteerd en toen zijn we aan de slag gegaan! Maar het bleek toch een nogal ingewikkeld project te zijn en is Tijs erbij gekomen om ons te helpen het project af te ronden. Wat ons samen gelukt is! Het mooie en unieke aan de 18wijzer website is dat we tips en advies geven door middel van ervaringsverhalen. Het gaat dan ook vooral om alle praktische dingen waar een jongere te aan kan lopen, zoals bijvoorbeeld koken of financiën.

Voor meer informatie wijzen we jullie natuurlijk graag door naar de website zelf: 18wijzer.nl

Tot slot willen we nog graag alle mensen bedanken die ervaringsverhalen hebben geschreven voor de website en natuurlijk Tijs voor zijn onmisbare hulp om dit mooie project tot een goed einde te brengen!

Ervaringsdeskundige pleegzorg Lisa