Verslag workshop WSG

Begin maart heeft JongWijs haar eerste workshop aan pleegzorgwerkers van de William Schrikker Groep (WSG) gegeven. Thomas, Bjorn, Miko en Marit deelden hun ervaringen met pleegzorg en bespraken de Q4C-kwaliteitsstandaarden met 10 pleegzorgwerkers.

Nadat we kort vertelden wie wij zijn en wat JongWijs doet, gingen we aan de slag. Bjorn, Miko en Marit noemden elk 3 woorden. Dit waren kernwoorden voor hun ervaring met pleegzorg. Vervolgens konden de pleegzorgwerkers kiezen van welke JongWijzer zij meer wilden weten.  In twee rondes vertelden deze hun persoonlijke verhaal en had de pleegzorgwerker de ruimte om vragen te stellen.DSC_0416.JPG ------ kopie

Na de lunch werden de kwaliteitsstandaarden erbij gehaald. De JongWijzers kozen een Q4C-kwaliteitsstandaard en vertelden wat deze voor hen betekende. Zo kwam standaard 1 aan bod: Jeugdigen en hun familie hebben de regie. Bjorn vertelde dat dit voor hem niet zo was en hij vaak niet of pas achteraf op de hoogte gesteld werd van zaken.

Reacties van deelnemers
Achteraf en via evaluatieformulieren gaven de deelnemers feedback op de workshop. Gemiddeld beoordeelden de pleegzorgwerkers de workshop met een 8,5. “Interessant, praktisch, waardevol” waren enkele woorden die veel genoemd zijn. Een pleegzorgwerker gaf ook aan dat het zeer waardevol was om eens van onze kant naar de situatie te kijken. De verhalen raakten: “ik zou wel meer willen horen. Ondanks dat het een hele dag was, was het te kort voor meer diepgang”. Nou, wij komen graag eens terug!