Luister naar kinderen en jongeren in coronatijd

Kinderen en jongeren voelen zich niet gehoord bij de beslissingen die over hen worden genomen rondom de coronamaatregelen. Dat vinden zij onrechtvaardig. Kinderen, jongeren en jongerenorganisaties delen in een statement hoe de maatregelen hun leven veranderen en waar zij zich zorgen over maken. Ook geven ze adviezen aan iedereen die met jeugd te maken heeft.

Lees verder


Bijeenkomst verlengde pleegzorg

Een tijdje geleden waren JongWijzers Raymond, Marit, Bjorn en Iris aanwezig bij een bijeenkomst over verlengde pleegzorg. De bijeenkomst was georganiseerd door het Nederlands Jeugdinstituut in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen. Daarbij waren pleegzorgaanbieders, pleegouders en beleidsmedewerkers vanuit verschillende gemeenten aanwezig. De middag was ingedeeld in een panelgesprek, een presentatie van het Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Sport en een werksessie.


Verslag workshop WSG

Begin maart heeft JongWijs haar eerste workshop aan pleegzorgwerkers van de William Schrikker Groep (WSG) gegeven. Thomas, Bjorn, Miko en Marit deelden hun ervaringen met pleegzorg en bespraken de Q4C-kwaliteitsstandaarden met 10 pleegzorgwerkers.

Lees verder


Inspiratietafel met het Nji in proeflokaal

26 maart 2018, te Amersfoort

Een avond met een hapje, drankje en boel gezelligheid. Zo begon de bijeenkomst in een mooie locatie in Amersfoort, namelijk het Centraal Ketelhuis. Hierna volgde het formele deel met vragen en stellingen waarna er over gediscussieerd werd.