Comeback met verdieping op Q4C workshop bij Parlan

Dinsdag 21 november hebben Thomas & Bjorn een workshop gegeven. Dit deden zij samen met iemand die op de vorige bijeenkomst in JongWijs geïnteresseerd raakte. De workshop was een combinatie van de standaard Q4C-workshop en de verdieping daarvan en vond plaats bij Parlan in Alkmaar.

Tijdens de workshop bleek weer dat er nog altijd veel vragen zijn over bepaalde onderwerpen in de pleegzorg. En hoe waardevol onze persoonlijke verhalen en voorbeelden zijn bij specifieke situaties! Ondanks dat de workshop 3 uur in beslag nam, bleek ook hier weer… dat is veel te kort! Er valt dan ook een heleboel te vragen en te discussiëren over pleegzorg. En met wie kun je het nou beter doen dan met de jongeren uit de Pleegzorg zelf?

Na onze eigen verhalen en de vele vragen daarbij gingen we verder met de verdieping. Deze keer waren de onderwerpen de matching van pleegkinderen en pleeggezinnen, veiligheid in en rondom het pleeggezin en oudercontacten en bezoekregelingen.

Iedereen was weer zeer tevreden en enthousiast over de onderwerpen en onze ervaringen. Er kwam zelfs nog vraag naar hoe wij iets kunnen betekenen voor het werven en voorlichten van pleegouders. Dit hebben we meegenomen om zeker eens over na te denken. Want wat moesten we zonder pleegouders en met de schrikbarende daling van aanmeldingen dit jaar is het tijd om actie te ondernemen.

Hopelijk krijgen we nieuwe jongeren bij JongWijs om dit soort activiteiten door te kunnen zetten en te vermeerderen. Vandaag was in ieder geval een geslaagde dag en onze nieuwste JongWijzer heeft het uitstekend gedaan. Bedankt, Parlan en tot de volgende keer!

 

Ervaringsdeskundige pleegzorg Bjorn