Voor de Jeugddag 2017

Vorige week maandag was ook JongWijs weer van de partij op Voor de Jeugddag 2017! JongWijzers Lisa en Thomas waren die dag aanwezig om de stem van pleeg – en jeugdzorg jongeren te laten horen.

23331047_1498899340200318_9098931722655421052_o

 

JongWijzer Lisa ging in gesprek met de secretaris-generaal van het ministerie van VWS (Erik Gerittsen), MT lid Jeugd (Atty Bruins), een pleegouder en vertegenwoordigers van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Peter van der Loo begeleide het gesprek. Over de inhoud waren ze het snel eens, er moest meer aandacht komen voor het kind zelf en er moest minder overgeplaatst worden. De vraag was alleen hoe dat gedaan kon worden en waar het ministerie van VWS bij kon helpen. Al snel werd duidelijk waar de pijnpunten zitten en wat er aan gedaan kon worden. Er is nog een lange weg te gaan maar we zijn met z’n allen goed op weg om het mogelijk te maken! Kortom een heel mooi gesprek!

JongWijzer Thomas was aanwezig bij de ‘jeugdhulp in gezinsvorm huiskamer’ om daar de stem van pleeg – en jeugdzorg jongeren te vertegenwoordigen. Het doel van deze sessie was om beleidsmedewerkers van gemeentes te laten realiseren dat zij samen met de jeugdhulpaanbieders een verantwoordelijkheid hebben waarmee ze aan de slag moeten! Namelijk kinderen in een zo thuis mogelijk sfeer laten opgroeien. Tijdens deze sessie heeft JongWijzer Thomas vragen beantwoord over hoe dat voor hem was en wat gemeentes beter kunnen doen.

38263204301_f5fd05dc5f_zDaarnaast zijn de JongWijzers nog aanwezig geweest bij verschillende presentaties die bij te wonen waren die dag. Zo was JongWijzer Lisa aanwezig bij de presentatie van Micha de Winter, hij hield inspirerend pleidooi over hoop en optimisme in de jeugdzorg!

De dag werd afgesloten door Hugo de Jonge, minister van VWS. Het was weer een mooie dag met fijne gesprekken en veel indrukken! Op naar volgend jaar!

 

Ervaringsdeskundige pleegzorg Lisa