Project: realisatie website ’18wijzer.nl’

Help JongWijs met de ontwikkeling van de website!

 

Als pleegjongeren achttien jaar worden, stopt de jeugdhulp en de pleegvergoeding. Soms kan er een beroep gedaan worden op verlengde pleegzorg, maar anders wordt er van hun verwacht dat zij op dat moment zelfstandig zijn. Jongeren zijn volgens het CBS gemiddeld 24,6 als ze op zichzelf gaan wonen, maar van pleegjongeren wordt verwacht dat zij op hun achttiende 18wijzer.nl logo kopieverjaardag op eigen benen kunnen staan. Juist rond je achttiende komen er veel nieuwe dingen op je af en volwassen worden brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Onderzoek heeft uitgewezen dat veel pleegjongeren in deze periode in de problemen komen.

JongWijs maakt een website voor jongeren die de pleegzorg gaan verlaten of net verlaten hebben. Op de site komt veel praktische informatie, maar het wordt vooral een plaats om ervaringen te delen en om met elkaar in contact te komen. Op die manier kunnen jongeren tips met elkaar delen en elkaar helpen en ondersteunen. We hebben jouw hulp nodig bij het invullen van de website! Kijk hieronder hoe je mee kan helpen.

Heb jij ideeën over welke informatie echt niet mag ontbreken op 18wijzer.nl? Stuur dan een mailtje met je naam en eventueel je telefoonnummer naar tijs@jongwijs.org en we nemen contact met je op!

In alle gevallen geldt dat je je verhaal ook anoniem mag doen. We snappen dat je misschien liever niet met je naam op internet wilt als het gaat over jouw persoonlijke ervaringen. Persoonsgegevens worden in geen geval met derden gedeeld en zullen niet gepubliceerd worden als jij dat niet wilt